Honlapkészítés ingyen

készítsd el honlapod és szerezz új vevőket!

Egyszerűen kezelhető, ingyenes honlapkészítőnkkel pár lépésben elkészítheted honlapod, amit bármikor bővíthetsz kedved szerint. A honlapkészítés során önállóan adhatsz hozzá képeket, űrlapokat, szerkesztheted a szöveges részeit, beilleszthetsz videókat, sőt látogatóid megoszthatják a facebookon (is) tartalmadat. Honlapod mobilkészülékeken is tökéletesen működik, és megtalálható!

Kezd el most az ingyenes* honlapkészítést! vagy Tudj meg többet!
*Ingyenes, ez azt jelenti nem kell érte fizetned, sem most, sem később.
Nem ingyenes próbaidőszak, hanem ingyenes örökre :)

Gyakori kérdések

Keresők - Keresőoptimalizálás - Linkelés

» Miért nem találom az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített honlapom a google-ben rákeresve?

A Google a honlapokat nem találja meg azonnal, pláne nem magától. Nagyon leegyszerűsítve a kereső úgy működik, hogy az általa már ismert honlapok linkjeit követve lép tovább az új honlapok felé, ezáltal azokat is megismerve. Tehát a teendő: egy linket el kell helyezni egy olyan honlapon, amit már ismer a Google.

» Hogyan tudom az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített honlapom regisztrálni a Google keresőben?

Alapvetően a keresőrobotok automatikusan megtalálják honlapokat, ha legalább egy, a google-ben már megtalálható oldal hivatkozik honlapunkra, azonban ez időbe – hetekben, vagy akár hónapokba is tellhet.

A következő hivatkozást használva azonnal regisztrálhatjod honlapodat a google index-ébe:

http://www.google.com/addurl

» Mit tegyek, hogy előrébb kerüljek a keresőkben az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített oldalammal?

Ellenőrizd honlapod a beépített Keresőoptimalizálás ellenőrző eszközünkke, és javítsd a hibákat amiket eszközünk feltár. Ha ezzel végeztél kezdj bele a linképítésbe!

» Mik azok a módszerek amiktől tartózkodnom kell a keresőoptimalizálás során?

Az alábbi módszerek használatát kerüld, mivel a keresők csalásnak titulálják, és hátrasorolják honlapodat a találati listánkon, sőt, végső esetben ki is tilthatják azt!

Rejtett szövegek : az oldal forrásában elhelyezett szövegek (általában a kulcsszavak) a weboldal színével megegyező színben kerülnek elhelyezésre, így a látogató számára nem, csak a keresőrobotok számára látható. Sőt már a hasonló szín és a túl kis betű is büntető kategória!!! A Google célja, hogy ne a robotok, hanem a látogatók számára készüljön az adott oldal.

Fizetett hivatkozások, linkek : tudjuk milyen fontosak a linkek. A Google azt szeretné, hogy természetesen “szaporodjanak” a ránk mutató linkek, ezért nyilvántartást vezet azokról az oldalakról, katalógusokról ahová fizetés útján lehet bekerülni. Légy nagyon körültekintő ha linkcsere partnert választasz!

Túlzott kulcsszóhasználat : ha a tartalomban, illetve a meta, title tagben a kulcszsvakat az összes szóhoz viszonyítva túl sokat használod az szintén komoly büntetést vonhat maga után. Általánosságban törekedj a 4-6 % -os kulcsszó arányra a honlapkészítés során.

Tiltott átirányítások : ilyenkor egy olyan oldalra érkezik az ügyfél ami rendkívüli módon van optimailzálva, azaz az optimalizálás már a funkció és esztétika rovására megy, ezért a látogatót azonnal továbbítjuk egy redirecttel egy másik oldalra ahol a szolgáltatásokat igénybe tudja venni, vagy épp a termékkészletet (pl. webshop) eléri.

» Hogyan ellenőrizzem honlapom keresőoptimalizálási beállításait az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztőben?

Az ingyenes honlapkészítés során használt ahonlap.hu felületre bejelentkezve a Keresőoptimalizálás fül alatt a konkrét kulcsszó megadását követően a honlapkészítő rendszer elemzi honlapod, feltárja a hibákat, és javaslatokat tesz azok javítására.

» Hogyan válasszak kulcsszavakat az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített honlapmhoz?

Az emberek ugyanazokra a kifejezésekre keresnek rá az interneten, amiket a hétköznapi beszélgetéseik során használnak, tehát ezeket a kifejezéseket (kulcsszavakat) használd Te is a honlap készítése során. A kulcsszavak sűrűsége 2-6% legyen az adott honlapon. Egy vagy két szóra, kifejezésre optimalizálj. A google kereső előnyben részesíti ha az adott kulcsszó ki van emelve, mint címsor, mint félkövér karakter, és/vagy mint link (akár mint menüpont) érhető el a honlapon.

Az alábbi oldalon tudod ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul a google keresőben, ezen információ segíthet az ideális kulcsszó kiválasztásában:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Ha nagyon nagy a harc egy kulcsszó tekintetében mérlegelj! Amennyiben lehetőségeid engedik használd a következő tippeket:

* Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (abban az esetben ha a fenti kulcsszóválasztási eszköz is igazolja, tehát keresnek az adott kifejezésre ragozva is!) használjuk kulcsszóként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.

* Szintén megoldás lehet ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket ( pl. ablakcsere Miskolc)

» Miért fontos a linképítés az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített honlapom számára?

Ahhoz, hogy látogatóid, leendő vásárlóid megtaláljanak, további teendők várnak Rád, melyek során javítanod kell egyrészt a keresőkben elfoglalt helyezésed, másrészt értékes, releváns oldalakon kell reklámoznod honlapod. Ezt a folyamatot nevezzük linképítésnek.

» Hogyan linkeljek az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel elkészített honlapomra?

A honlapodra mutató linkek azokat a kulcsszavakat tartalmazzák, amikre optimalizálod honlapodat. pl.: Honlapkészítés 5 lépésben.

Használd azon webkatalógusokat, amik összegyűjtik az adott témával foglalkozó oldalak linkjeit.

Amennyiben egy fórumban, vagy blogban hozzászólsz egy témához az aláírásodba illesszd be linkedet.

Kérd meg ügyfeleidet, partnereidet, hogy oldalukra tegyenek ki egy linket honlapodra, megjelölve mint partnerüket.

A link szövege, amit kérsz a weblapokon mindig a szolgáltatásod kulcsszava legyen, tehát az a kifejezés amire szeretnéd optimalizálni honlapod, pl:

www.ahonlap.hu

Honlapkészítés ingyen!

» Mik azok a belső linkek, hogyan használjam az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkszetővel készített oldalomon?

A belső link az a szöveges rész, mely utalást tesz honlapod egy másik menüpontjában található tartalomra, és el is van rajta helyezve egy linket az adott menüpontra.

Amennyiben több honlapod is van linkelj azokkal egymásra, de ne egyszerűen egy linket helyezz el a főoldalon, hanem a szöveges tartalomban, ahol a lehetőségek engedik, helyezd el a kulcsszavaidat, és ezekkel linkelj oldalaidra. (pl. az egyik honlapod ablakbeépítéssel foglalkozik, a másik kertépítéssel. Ahol a kertépítéssel foglalkozó honlapon ablakokkal kapcsolatos információkat mutatsz be, ott link hivatkozzon az ablakos oldaladra).

» Mik azok a linkkatalógusok, és mely katalógusokat érdemes használni?

A linkkatalógusok általában tematikus gyűjtőoldalak, ahol kategóriákba rendezve találhatóak meg a regisztrált honlapok. A legismertebb linkkatalógus a lap.hu család, de temérdek hasonlót találsz ha beírod a keresőbe tevékenységi köröd és kiegészíted a linkkatalógus szóval.

» Érdemes-e linket cserélni más honlapok tulajdonosaival?

A linkcsere egy partnerprogram, amelyben a kölcsönösség elvére építve cserélhetsz linkeket más honlapok tulajdonosaival. A linkek, hivatkozások minősége, tartalmi relevanciája a legfontosabb, tehát válogasd meg kinek a linkjét helyezed el az ahonlap.hu ingyenes honlapszerkesztővel készített oldaladon, és azt is kitől fogadsz rád mutató linkeket! Kellő körültekintéssel válassz linkcsere partnert, és sokat fogsz nyerni a partnerségen. Használd az ahonlap.hu linkek modulját ilyen célra.